Flere er fascineret af en Jaguar, øvrige er fascineret af en Skoda Fabia!

Det er ik’ ualmindeligt, at knap så gamle drenge er fascineret af automobiler. Drengene dagdrømmer altså ofte om at udleve drømmen som tekniker på biler som voksent menneske. På et bilværksted kan de komme helt tæt på dé brands og bil-serier, drengene er meget optaget af, som f.eks. Skoda [www.skoda-birkerod.dk] og Skoda Fabia [www.skoda-birkerod.dk/Nye-biler/SKODA-Fabia/Default.aspx]. Det er vel at mærke forståeligt nok alene ifald, drengene indkasserer en stilling på et Skoda værksted [www.skoda-birkerod.dk/Vaerksted/Default.aspx].

På samme vis som diverse yngre fyre begærer at uddanne sig til automekanikere, ønsker øvrige drenge om at blive cowboy el. sømand. Det er et faktum, at disse næringsveje hyppigt ikke er de leveveje, yngre kvinder går efter. Deres forestillinger om deres fremtid indebærer jævnligt ikke en Skoda og heller ikke en Skoda Fabia! Ditto lidt, som pigerne forestiller sig at have et job på et Skoda værksted…

En ungmø vil hyppigt ha’ anderledes drømme for livet fremadrettet, der ofte indeholder de menneskekendende jobs som for eksempel bestyrerinde eller modedesigner. Det gode tankeeksperiment der lyder som følgende, er oplagt: ka de uens gener, som henholdsvis kvinder og mænd fødes med, disponerer dem for tilbøjeligheden til at ønske uens jobs, eller socialiseres mænd og kvinder til at attraheres af uens håb?

De fleste ungmøer vil ikke kunne beskrive, hvorledes en Skoda, eller en Skoda Fabia tager sig ud. Dersom biler ikke optager pigerne, vil kvinderne ikke være vidende om, ligeså lidt, som de nogensinde kommer til at besøge et Skoda værksted! Vi kan ønske, at ligestilling mellem de 2 køn bliver realiseret i en sådan grad, at ungmøer uden at møde fordomme kan vælge at være beskæftiget på et Skoda værksted, ligeså vel som drenge kan fravælge arbejdet med en Skoda & en Skoda Fabia, og i stedet udsøge dén karriere, som optager drengene!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.