Høreklinikker, tror jeg, vil blive gavnlige for min far

Farmand har fået nedsat hørelse, og min overbevisning er, at han måske også har en lidelse kaldet tinnitus. Tinnitus er en lydfornemmelse, personer kan have i ørene, trods det at der ej kommer nogen lyd i øret udefra. Far gengiver det som, at det ringer i hans øre. Nu har det stået på i noget tid, og det virker som om, det formentlig bliver værre og værre. Jeg synes, det er ganske hårdt for mig, for han har altid været det menneske, som lyttede, hvis jeg havde brug for at sige noget, som jeg gik rundt med i tankerne. Nu da han ikke har sin gode hørelse mere, derimod en nedsat hørelse, har vi ikke pludret så meget sammen. Og jeg har svært ved at undvære det.

Den hovedsaglige anledning til, at farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, da han er forhenværende håndværker og ikke gjorde brug af høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der formodes, at lidelsen tinnitus hænger sammen med ødelagte høreceller i høresneglen i den indre del af øret, sandsynligvis også grundet en støjskade. Jeg er for resten lige kommet i tanke om, at jeg skal huske min bror, som er trommeslager, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til lægen på fredag, der kan vurdere hans hørelse. Denne læge sender ham formentlig til en høreklinik, der må lave et omhyggeligt eftersyn af hørelsen. Så vil der blive snakket om, om løsningen kan være et høreapparat.

Rigtig mange uidentiske slags høreapparater kan købes, og hvert høreapparat vil selvfølgelig blive justeret, så det vil passe til ens hørenedsættelse. Min farmand skal sandsynligvis have et høreapparat, der skal sidde bag øret. Disse høreapparater er produceret af to dele: selve apparatet bag dine ører samt en lydslange, som vil bringe lyden hen til en øreprop i den inderste del af det ydre øre og derefter ind i trommehinden. De pågældende høreapparater bliver benyttet ved kraftige høreproblemer samt til personer, der har brug for justerbarhed af lyden. Det er op til en selv, hvorvidt man gerne vil modtage behandling samt tage imod høreapparatet gratis fra officielle høreklinikker, eller om man godt vil have et bidrag til at købe høreapparatet fra en accepteret privat høreklinik/af forhandlere, der samarbejder med høreklinikker. Ifølge mig er det flot, at du kan modtage det helt gratis hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Far har som nævnt været på en larmende arbejdsplads, og det var jo strengt taget en nødvendighed at gøre brug af høreværn, er far et eksempel på, fordi for støjfyldt et arbejdsmiljø netop muligvis vil give dig en høreskade. Jeg hørte forleden dag, at ca. 60 pct. af personer, der har arbejde i støjende omgivelser, ikke gør brug af høreværn/musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg tror virkelig, at også han vil blive den uheldige ejer af en høreskade, på betingelse af at han ikke snart begynder på at benytte et musikerhøreværn, når han spiller.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>