I dag er jeg bevidst om af hvilken grund, at en røgalarm er rar at ligge inde med…

En søndag-nat skete der noget umiddelbart frygtindgydende. En ekstrem høj lyd hørtes i det fjerne…

Det bliver klart for mig, at hjemmets gamle røgalarm {www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html} blot er kaput, da jeg i en fart erfarer, at det ikke er røg, som har udløst den. Det er slevindlysende en nydelse at erkende, at min røgalarm udelukkende gik i gang ved et minus. Alligevel vedbliver min røgalarm ved med at være påtrængende. Røgalarmer er oplagt indbygget således, at de ikke lige kan slukkes. Røgalarmer er produceret til for altid at være vågen. Da jeg erfarer, at min røgalarm er begyndt, grundet den har brug for batteri, er min fornøjelse umiddelbar svimlende. Da jeg umiddelbart der efter indser, at røgalarmer er designet således, at dens hyletone ikke slukkes, når batteriet tages ud, bliver jeg en smule udbrændt.

Åbenlyst er det intelligent sådan, som røgalarmer er produceret. Samtidig kan jeg ikke svede ud, hvorledes min røgalarm destruerede halvdelen af natten! Jeg kunne rent ud sagt ikke slukke min røgalarm, til trods for mange vedholdende forsøg. I dag priser jeg mig bevares lykkelig over, at der ikke var brand i min stue, desuden apprecierer jeg, hvor unikt røgalarmer er blevet designet…

Min absolut første impuls gik på, at det var overdrevent uudholdeligt, for jeg var afkræftet, og havde mest lyst til at døse hen. Umiddelbart derefter slår det mig, at det er min driftige røgalarm, der er aktiv. På ny er min første tanke ikke at søge tilflugt, til trods for en brugelig røgalarm skal leve op til den opgave at varsko om nærtstående trussel. Min automatiske indskydelse var derimod: dén røgalarm er uhørt flittig.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.