Lidt vedrørende at vælge – og anbringe trægulv, parketgulv, laminatgulv eller den ligetil model med gulvtæpper

I mandens og mit vedvarende projekt med at foretage forbedringer og istandsætte den aldrende murermestervilla er min mand og mig snart nået til valg af husets gulve. Vi udvælger umiddelbart et flot trægulv, men vi læste om at så ska’ man både udvælge et eksklusivt parketgulv, det billigere laminatgulv, og/eller hvorvidt jeg og manden f.eks hellere vil have gulvtæpper ud til badeværelset, hvor vi skal gå med bare tæer.

For tiden lærer vi en hel del fra bunden. Inden han og jeg nåede til tanker om gulve, der tænkte vi blot trægulv som jeg og ham var enstemmige i. Men derefter satte vi os ind i hvordan sådan et trægulv er så ikke bare er et trægulv. Akkenej det vælges som parketgulv, laminatgulv eller massivt trægulv.

Johnny & jeg har fået foreslået at tilstræbe en mere industriel gulvtype og parre det med uldne og bløde gulvtæpper. Det virker kanske ikke så formålstjenligt at lægge gulvtæpper, når manden og jeg gerne vil have en lille men også beskidt vovse. Dog er gulvtæpper rart i soveværelserne.

Vi er ligesindede om at parketgulv med fiskebensmønstre syner ganske fint. Men det er nok også ganske bekosteligt. Dog har parketgulv en mere langvarig slidstyrke og holdbarhed som vi kan slibe på ofte. Uhæmmet gulvslibning kan man bestemt ikk så nemt med et laminatgulv, der også er en smule forloren at se på. Derimod har vi potentiale for at montere et laminatgulv oven på vores allerede liggende gulv og denne gulvtype behøver ikke behandling af overfladen. Ydermere virker sådan et laminatgulv til at være enkelt at pleje.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.