Tinnitus forekommer mig som en ulidelig ørersusen. Ny forskning viser nu, at lidelsen overraskende nok kan fjernes.

Kender du en, der lider af tinnitus - hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html – , er du klar over, at det ik’ er optimalt. Lidelsen tinnitus er faktisk ved at være ret almen, og symptomerne er ikke for sjov.

Man kan naturligvis bruge et høreapparat. Men lyden kan være så høj, at den giver risiko for at den ramte lukker sig inde. For hvordan kan du være udadvendt og gå ud i verden hver dag, hvis det evig og attid føles som om et jetfy flyver igennem dine øregange? Høreapparater burde ku lindre det lidt. Men jeg sætter pris på det ikke er undertegnede, der har tinnitus!

Har du tinnitus ved du, at det forårsager brummen, hylen og ringen for ørerne! For den tinnitusramte forekommer der simpelthen en lyd helt inde i øregangen, selvom der overhovedet ikke kommer nogen lyd ud deromkring. Ofte kan det være problematisk at forstå for de personer, som ikke selv har været igennem det – én som mig.

Forskere er blevet overbeviste om, at hyletonen udelukkende skyldes aggressiv indbildningsevne. Træls tinnitus kan behandles – jubii! Det viser sig, at hørecentret åbenbart kan programmeres om, så den generende lyd går væk. Uden tvivl en genial behandlingsmetode, idet den sådan set bedrer patienten for sin men uvirkelige øresusen et sted inde i hjernens mange rum. En alt andet end reel øresusen, der har fået alt for megen hensyn og ikk’ føles spor fiktiv.

Det er ikke en spøg. Tinnitus er ved at være ret almindeligt, men forskere er nu overbeviste om, at lidelsen skyldes ren indbildning. Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Jeg håber, at tinnitus springer mig over… Skulle det ske, at jeg en skønne dag bliver bekymret for, at jeg alligevel er blevet offer for tinnitus, vil jeg nok få idéen at tænke det væk. Hvis man kan tænke det til real life, burde man også kunne tænke det ud af hjernen igen.

Mange beskriver, at tinnitus kan give migræne! For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Hvis man kan tænke det frem, bør man også kunne tænke det retur!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.